úterý 18. srpna 2020

Terénní práce - část první

Konečně se dostávám k tomu, abych dala na blog pár fotek z toho, jak probíhaly terénní práce na našem pozemku. Bylo léto, dovolené, spousty práce na zahradě... Na blog nebyl čas a tak zase díváním.

V druhé půli června dojely na pozemek bagry a začal tanec. Během následujících dvou týdnů se pozemek proměnil k nepoznání. 

V první fázi zemních prací bylo hlavním úkolem zpracovat naše hromady a začít se termickými pracemi kolem domu. Na pozemek přijel malý bagřík a větší nakladač, později ještě třídička na zeminu. Většinu času pracovali chlapi ve dvou, ale chvílemi jich tam bylo i pět. Střídalo se vedro s lijáky, ale nakonec se dílo podařilo a koncem června jsem mohla osít zadní část zahrady (budoucí ovocný sad) lučním osivem a dovézt bedničky na vyvýšené záhony.


Práce začaly úplně vzadu, bylo třeba připravit terén pro dokončení oplocení

A začali makat...


Na jednu noc jsem se stala majitelkou klíčků odbod bagru. Kdo z vás to má? 😁


Hromady velmi pomalu mizí. Materiálu je víc, než jsme čekali...


































Sazenice, které měly být už dávno v zákonech, a za nimi už se rýsuje plocha budoucí zeleninové zahrádky.


Prostor budoucí terasy je už vyklizený, sazenice a bedničky přemístěné stranou.


V první fázi bylo třeba rozhrnout materiál vytěžený během stavby domu. Hromady začaly mizet a začal se rýsovat budoucí terén. Bylo pro mě hodně těžké všechno si to představit a pak to nějak předat pánům ve strojích. Představovala jsem si to ještě trochu jinak, než to nakonec dopadlo, ale nic není definitivní a když to nebude vyhovovat, vždycky se to dá změnit.

Teď potřebuju zase nějakou dobu nechat nový terén na sebe působit a vidět, jestli to bude dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat